Als geen ander…

Op mijn 14e zei ik tegen mijn moeder: ‘Later word ik reïncarnatie- en hypnotherapeut’. Dat leek me geweldig. Omdat ik wist dat de antwoorden lang niet altijd in je hoofd te vinden zijn, maar juist in je lijf. Niet in het bewuste, maar in een dieper gelegen laag. In het contact met je gevoel. Met wie je in wezen bent. Dat meisje van 14 wist dat al. Niet gek dus dat ik met mijn klanten altijd opzoek ga naar dat gevoel, die diepere laag, via ontspanning vanuit het lijf.

Het duurde alleen even, want eerst werd ik juf. Daarna startte ik een kindercoachpraktijk voor kinderen van gescheiden ouders. Toch waren ook deze bewegingen niet zo anders, ik maakte die keuzes namelijk niet uit het niets:

‘Licht in de duisternis’ noemde de juf van groep 3 mij als ik weer eens het verkeerde antwoord gaf. Ik hield niet van druk, presteren en toetsen maken, maar wilde wel – net als elk kind – graag gezien en gehoord worden en vooral goed genoeg zijn. Dus deed ik er alles aan om het mijn juf naar de zin te maken. Zo vroeg ik mijn vader om poppen in kledendracht mee te nemen uit het buitenland, zodat ik die aan mijn juf kon geven. En ging ik na schooltijd op blokfluitles, want dat werd door deze juf gegeven. Terwijl ik het liefst al om 10:00 zo hard mogelijk naar huis was gerend.

Ik besloot dat dit anders kon en koos na de middelbare school voor de PABO. Om kinderen mee te geven dat ze goed zijn zoals ze zijn. Dat ze geen eenheidsworst zijn. Juist niet! Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen talenten. Die eigenheid daar ging het mij om.

Ik durf oprecht te zeggen dat ik een fijne juf was, maar het kostte me heel veel energie. De studiedagen vond ik veel leuker dan de dagen voor de klas. Ik hield het 12 jaar vol, werkte nog een aantal jaar als intern begeleider en maakte toen de overstap naar mijn praktijk Tweemaal Thuis voor kinderen van gescheiden ouders. Ik leerde kinderen voor zichzelf te kiezen. Ook al is de situatie heel lastig. Waar heb je wel invloed op? Waar heb jij behoefte aan? Zeg je dat ook?

Toen kwam Corona, alles lag ineens stil en ik merkte dat de rust me goed deed. De onvermijdelijke vraag ‘wat wil ik nou werkelijk doen’ kwam steeds weer voorbij. Ik realiseerde mij dat ik die droom als 14- jarig meisje in de hectiek van het leven bijna was vergeten.

Want hectisch en druk was het. Een groot samengesteld gezin met 6 kinderen, werken, sporten, sociale contacten. Ik werd overspoeld door het leven. Altijd druk en met anderen bezig. Nam teveel hooi op mijn vork. Mijn lichaam gaf  duidelijk aan dat het anders moest. De Ventolin was niet aan te slepen.

Eigenlijk rende ik al jaren de verkeerde kant op. Tegen mijn gevoel in. Ik was de verbinding met mezelf helemaal kwijtgeraakt. En vanuit dat besef koos ik ervoor het roer om te gooien en mezelf te leren kennen als nooit tevoren, als geen ander.

Zo kwam ik erachter dat ik hooggevoelig ben. En dus juist veel behoefte heb aan rust en ontspanning. Iets dat ik mezelf dus al jaren niet gunde. Lichaamswerk, healing en coaching brachten mij dichter bij mezelf. Het heeft me zoveel gebracht. Ik voel me veel krachtiger, sterker, kan beter mijn grenzen aangeven en ben meer in balans.

Nu deel ik mijn kennis en ervaring met jou en inspireer jou om thuis te komen bij jezelf. Met een persoonlijk ontwikkelingstraject waar ‘een goed gesprek’, Reiki en massage deel van uitmaken. Ik breng je terug naar je basis in een oase van rust en ruimte.

Je bent daarvoor meer dan welkom in mijn prachtige praktijkruimte midden in het groen, waar je moeiteloos kunt ontspannen en ontdekken wie je werkelijk bent. Want…’hoe dichter bij huis je komt, hoe beter je de weg weet’.

Kennismaken? Neem gerust contact met mij op via onderstaande knop ‘ja dat wil ik’.

Volg mij op Social Media:

Master SEN

In de Masteropleiding Educational Needs ben ik opgeleid om leerkrachten te ondersteunen en te coachen.

Esoterra

Je leert verschillende massagetechnieken voor het geven van een complete behandeling van hoofd, gezicht, nek en schouders.

ZoMa

Bij ZoMa leer je hoe je op verschillende niveaus de Reiki energie kunt inzetten voor jezelf en voor anderen. Ter plekke en op afstand.

Hoe klanten mij ervaren

Cindy is een lieve, empathische vrouw die vol passie, warmte en kennis haar sessies geeft. Het voelt heel fijn en liefdevol. Geeft ontspanning, doorstroming in het lichaam en ook veel rust en positiviteit! Zeker een aanrader voor lichaam en geest!

Petra, 55 jaar

Zie ik jou ook binnenkort?